Mám dotaz.Kolik nebo co jíte před jízdou nakole?Já když se najím víc tak mám trochu problém to rozjed.A co vy?Jíte před nebo až po?A kolik a co.
Záleží, kdy jedeš.
Když pojedu ráno, vždy snídám, snažím se aspoň hodinu před, lepší je i 2 hodiny, snídám ovesné vločky s ovocem, ořechy, příp. pár čtverečků čokolády...
S sebou si vezmu musli tyčinky, jablko, grahamovéFinn Crisp, nebo piškoty.
Když jedu po obědě, snažím se většinou nejíst maso, nebo alespoň ne mnoho, po něm by měla být pauza asi 5 hodin, ideální jsou těstoviny - ty dodají hodně energie do svalů. Většinou ale jím co jsem uvařila rodině, někdy taky rýži či brambory.
Když ale jedu třeba maraton ve spinningu, před maratonem se snažímjíst 2 hodiny, lépe je i 3 hodiny, a maso jíst aspoň 5 hodin před. Zase jsou nejlepší těstoviny, třeba v kombinaci s cottage sýrem a přidám si někdy i ovesnou kaši, vařenou s vodou.Do ní klidně banán, ořechy, kousky čokolády. s sebou pak banán nebo musli tyčinku pro případ krize:-))
No a po by jsi měl jíst bílkoviny, třeba maso a zeleninu, pokud chceš být tedy štíhlý, protože po to je většinou večer, že jo?
Tohle se mi osvědčilo, ale možná někdo bude mít výhrady...
U spinningu mám totiž špatnou zkušenost, jednou jsem měla maso asi 2 hodiny před a pak jsem měla problémy - jídlo se jakoby chtělo "vracet" , naštěstí si to pak sedlo, ale bylo mi špatně. Zejména předtím tedy jím jen lehce, těstoviny apod....
pravidelně snídám, obědvám, večeřím. Stačí????
Pravidelně snídám dietní koktejl v acidofilním mléku, takže nedělám výjimku.
Sebou si beru hlavně cukry - čokoládu nebo kandované plátky ananasu, papay apod. V průběhu dne jím zpravidla jen polívku - když mám těžké břicho, nedělá mi to na kole dobře. Pro jistotu sebou beru ještě namazaný knäcke nebo chleba.
Zkrátka celý den jím poměrně málo, ale musím hladinku držet tak, abych neměla hlad - jsem zvyklá jíst v 11,00, ve 14,00 a v 17,00 a to se moje bříško o svůj příděl vždycky přihlásí :o)))
.. jestli nekecáš, víš. Ještě jsi zapomněla na buřrty, pivo a něco pořádnýho smaženýho, pokud možno s hranolkama a tatarkou. A to minimálně každejch 30 km, tedy každé dvě hodiny..
Ale v první chvíli bych ti málem naletěl. :')))
Tak pivo, to jo, to ano, ale něco jiného jsi mě asi na kole jíst neviděl nebo maximálně toho buřta, protože neměli polívku.
A smažák s tatarkou jí přece wewerka :o)))
dobrý článok o jedle a inom s Jozefom Trabalkom na http://www.inzine.sk/article.asp?art=704
Pro cycle:
jo, jo, je to hlavně o uhlovodanech. Ale je lepší přidat k nim trochu i bílkovin, jinak je brzy hlad:-))
Taky jsem se dnes trochu rozjed, a měl jsem problém se rozjet.
V něděli jsem vyjela asi hodinu po obědě. (Měli jsme řízek) A jelo se mě fakt blbě. Začínám si myslet, že to bylo tím. Jinak jsem stejnou trasu jela minule po zapečené rýži a bylo to v pohodě.
Zapečená rýže?!? Co to je za dobrotu?!?
Žeby niečô takô akô ryžový nákyp? To je dobrota ôôô ;-)
Tak rýžový nákyp prosím ne.
Já čekala něco do slana...
Tak to se prodávají takový polystyrénový destičky z expandovaný rejže. Jsou horší než mrkvičková zmrzlina. :-(
Já si na jednodenní výlet beru tak dvě muesli tyčinky, banán a většinou tmavé pečivou se zeleninou. Zpravidla po cestě něco dám v hospodě, když to jde. Nastálo mám v baťůžku kus chalvy, kterou se zachraňuji, když dojde energie.
Před výletem jako normálně snídám corny s ovocem a jogurtem.
Na vícedenní vozím pražené vločky s ovocem, ty posnídám a pak jím z místních zdrojů, abych nemusel nic tahat.
Jako závislák na kofeinu si pořád musím hlídat hladinku, jinak usínám za jízdy. Tak s sebou vozím vždycky trochu instantní kávy a když nechci někde čekat na snídani, tak si ji rozdělám teplou vodou z kohoutku a šlehnu si to.
Voda z kohoutku-to jsi dost odvážnej
nekdy je dokonce ta voda z kohoutku tak horka, ze se da udelat nejen kaficko, ale treba i caj neboi instantni polevka.
Cendik ale asi narazal na to, ze horka voda z kohoutku moze byt neustale zohrievana a byt v trubkach uz pekne dlho. Takze v nej moze byt cokolvek. V teplej vode sa vsetky " potvory" citia lepsie ako v studenej. Teda problem nie je teplota, ale zdravie.
Ptačí chřipku zabiješ 70 °C. Pasteur pasterizoval víno a pivo necelými 53 °C. Na mléko musí být 61,6 °C. Takže pokud ta voda pálí na ruce je vlastně pasterizovaná :-)
Já takhle dělám i čaj. Někdy si vezmu i trochu instantního, ale i normál z pytlíku tak taky uděláš. Fakt je, že to praktikuji jen v civilizovaných zemích. Ranní čekání na snídani mne totiž obvykle znervozňuje. Jiná metoda pak je si snídani odpustit, když víš, že za hodinku, dvě bude vesnice, kde už budou všichni vzhůru a něco tam kousneš.
A polivku "Kohouti vyvar" znas? :-)
Neptej se a řekni, co je to za hrůzu... :o)))