uděláš těsto podobně jako na bramborák, akorát přídáš polohrubou mouku a trochu oleje a pečeš na plechu jak buchtu.
To je na slano nebo na sladko?!?
Čím to kořeníš?!?
Na slano, jinak koření co je po ruce. asi jak ten bramborak.
My do toho ještě nastrouháme šunku tak odhadem 150g a přistruháme mrkev podle obliby. Podáváme s bramborama a okurkovým salátem.
Hmmmm, mrkev, tak to by šlo :o)))
Ale pro naprostouou dokonalost by sis měla obstarat pánev ne nepodobnou ostrovu Hokkaidó.
Dělala jsem tento koláč:
http://dolcevita.blog.cz/0711/dynovy-kolac...
Nebyl špatný, ale nadšení jako z polévky nebylo. Okolí ale moc chutnal.
Na tom blogu se dá najít i více receptů z dýně.
Ještě chci zkusit jen nakrájet na kousky a upéci.
Zkoušela jsem i do rizota, ale opět - polévka stále vede.
Já vím, že na netu se dá najít hodně, ale po některých experimentech jsem raději zvolila cestu vyzkoušených receptů.
Na koláč kouknu, díky. Už jsem po nějakých koukala, ale zatím jsem neměla odvahu je zkusit.
Jinak je fakt, že polévka mi zatím také chutnala nejvíc.
Ikdyž upečená dýně s nivou a ořechy jí dost konkurovala :o)))
S nivou a ořechy? To zní dobře, bylo by možno zveřejnit postup?:)
Je to jednoduché - dýni nakrájíš na kostky (když je menší, můžeš i se slupkou), okořeníš, polít olejem (nebo máslo) a dáš do trouby.
Pokud má tendenci se to připalovat, tak pod to naliješ trošku vody nebo bílého vína. Ale opravdu jen tak trošku.
Asi po 15 - 20 min (když je dýně skoro měkká) na to hodíš podle chuti nasekané vlašské ořechy (nebo lískáče) a na kostky nakrájenou nivu a necháš asi 5 - 10 min. zapéct (podle toho, jak moc máš troubu horkou - niva se nesmí vypéct a udělat tvrdou krustu!!!)
No a pak to pěkně všechno sežereš :o)))
Můžeš i s chlebem, ale na ten se těžko vydělává :o)))
Tady jsem našla originál odkud jsem čerpala http://www.vipprostreno.cz/vip-prostreno...
Díky moc, už se těším až to o víkendu prubnu:)
Tady máš dva recepty :
http://www.youtube.com/watch?v=at7cjDon5A4
http://www.youtube.com/watch?v=qGH8Af9Hdb0
No jo, to jsem si mohla myslet.
Ani neřekneš, jestli jsou k tomu lepší brambory nebo chleba :o)))