Tak cca za půl hodiny vyrážíme s Ane na kola - dneska budeme "lemovat" hranici od Nových Hradů někam k Dolnímu Dvořišti...
Takže právě snídáme: já nezdravě = chleba se sýrem + kousek skvělýho herkulesa, Ane zdravě = misku müssly s mlékem + černý čaj s rumem (sice říkala, že si to tam kápne jen tak pro vůni, ale nekoukal jsem se a čert věř ženský :-) ).
A co vy, miláčkové - snídáte zdravě nebo to nějak vošolícháte a počkáte na obídek?
S přáním hezkýho dne Ai :-)
Dala bych si chleba se sýrem+kouskem herkulese+misku mussly a čaj s rumem.
Ten výlet vám závidím:-))
Jaké tam máte počasí?
Počasí naprosto ok, sice v sobotu, neděli i pondělí nás chytla přeháňka, ale vždycky jsme se stačili schovat. No a dneska azůro :-)
Ach jo, přestaň mi sypat sůl do otevřených ran. Já měla do Třeboně odjíždět dneska odpoledne... Zatím je to pořád otevřené, ale myslím, že zůstanu v Praze. S tou bolavou hubou stejně nemůžu dělat nic...
Nějaký "zubařský" zákrok? Tak to mi je líto, jednak že Tě to bolí a pak taky proto, že kdybys dorazila, tak bychom se od Tebe nechali pozvat do cukrárny :-)))
Jj, včera se zubařce povedlo dostat ven jen horní půlku zubu, dneska pan chirurg úspěšně vydoloval kořeny.
Třeboň mám povolenou, takže zítra mizím Prahy :o)))
Jen nevím, jestli mi bude povoleno pozvat vás do cukrárny :o)))
Zdrave, jak jinak. Taky je to na mne videt. Tekuta snidane - kafe od zida. Nebo ze spolku? Zeptam se nebesky. V Anglii me privykli na jejich ovocne -cerealni snidane, docela pozivatelny. Dokud dcera nezjistila, ze mam jatecnou vahu. Pak sypala z jiny krabice a to bylo skoro nejedly.
Bez snídaně ani ránu. I v dny volna se budím kolem půl šesté /často i dřív/ a musím se najíst, jinak už neusnu. Pro ilustraci nabídnu dnešní menu - včera jsem vyrobil z vepřového kolínka výborný aspik, ten vytvořil solidní základ. K tomu nakrájená cibule, jo, aspik /sulc anóbrž huspenina / lehce zakápnut bílým balzamikovým octem. Příloha chléb. K pití výhradně kakao z mléka od kravičky z výčepního automatu - božský nápoj.Nesladím. Jako zákusek pak chléb s máslem a domácím džemem z černého rybízu, který vyrábí v bezkonkurenční kvalitě manželka.
Čaj, pak kafe a pak makový závin nebo koláč :o)))
Takže zdravě :o)))
Jsem na tom podobně jako Ane - mám dovolenou a snídám müsly a čaj.
Pak už ta shoda končí. Budu žehlit, pak nesu nějaké oblečení do čistírny, zaskočím k očnímu pro kapky do očí, v poledne budu vařit lečo a odpoledne, když dovolí počasí, zkusím na chvíli kolo. Jo a večer bude oslava 0,5ročních narozenin.
8-))
dycinky zdravě, to je jasný!
Dneska chléb s máslem a syrečky
Zdravá snídaně je pro mne dobrá snídaně. Takže například míchaná vajíčka či hemenex, buchta, opečený toast s něčím (docela mám rád s pomazánkovým máslem a třeba rajčetem nebo ředkvičkou), rohlík, sýr, šunka (ale žádný vodný roztok, minim 90%), aspik, jogurt. Co nemusím jsou salámy a párky. Ale klidně posnídám i müsli s mlékem. Z toho seznamu je to něco z toho, ne všechno naráz. A ne vždycky a ne každý den. Obvykle je to opečený toast s něčím, co JE v ledničce... :)
V každém případě MUSÍ být "litr" černého lehce oslazeného čaje (bez ranního čaje prostě nefunguju) a "po" pak ještě káva (tu musím, ale narozdíl od čaje jsem schopen bez ní omezeně fungovat).
No nic, je 09:30, jdu posnídat... :)
Já su tak zvyklá na kakao po ránu, že nic hustšího mi do krku neleze a všechno řidší mi připadne jak voda :))
Kafe tak hodinku po snídani a pak kdykoliv přes den. Černý, klasickej turek a oslazený, bez "mlíka", mlíko nebrat.
Půl litru kakaa. Sladkého a hodně kakaového, takže ta sladkost vlastně ani není cítit. Celej život, kam moje paměť sahá. Prej když sem byla maličká, nechtěla jsem mlíko a maminka mi uvařila kakao. Od té doby sem prej už nikdy mlíko do pusy nevzala a vydrželo mi to dodnes.
Už si nepamatuju, kdy mi kakao někdo vařil. V mé paměti si ho vařím odjakživa osobně jen já, od jinýho mi nechutná. Půl litr dobrýho kakaa mi vystačí v případě potřeby na celej den, do oběda určitě.
Máš nějaký tip na dobré kakao? Já si kupuji v DM drogerii :-) /jinde ho v Olmíku nemají, Kaufland ho přestal prodávat/ kakao Afrika /fair trade/ a to mi chutná MOC. Teď jsem zkoušel tuzemskou alternativu holandského kakaa /tmavě modrý pytlík s obrázkem sympatické holanďanky/ a to už není vončo, slabší chuť i vůně. Na rozdíl od dětských let nesladím. Jo,kakao skutečně vaříš? Já jenom ohřeju mléko v mikrovlnce a rozmíchám v něm prášek.
moc mi chutná tohle:
http://www.bioobchod.cz/naturata-kakao-s-vyssim...
a nebo snižším obsahem tuku, chceš-li:
http://www.bioobchod.cz/naturata-kakao-s-nizkym...
Děkuji za tip, kouknu po něm.
Kakao, obdobu instantního, čokolády a nakonec i mléko, tvaroh a mnoho dalšího si vozím prakticky bez vyjimky z Německa. Ale ze "západního", je to divný, ale furt i u nich je v tom rozdíl...
Kakao ohřívám na pitelnou teplotu, t.j. o trochu víc, než na teplotu, při které se prášek rozpustí, kvedlám to šprudlačkou a ono to i trochu napění :)
Kakaa prodávaj různý, to s tou holanďankou je dobrý, ale osvědčilo se mi i obyčejné kakao na pečení. Každopádně vařím jen z prášku, takový ty různý granule typu Granko jsou přeslazenej humus, moc cukru a kakaa minimálně. Na toho půl litru dávám tři až čtyři vrchovatý kávový lžičky, když se mi ten prášek zdá světlej, tak tu vyšší dávku, tmavýho stačej tři. Já nejsem nákupní typ, tak musím vystačit se sortimentem místního koloniálu :) K tomu zhruba tolik krystalového cukru jak odpovídá čtyřem klasickejm kostkám co vypadaly jak placatej čtverec, byly tvrdé a daly se pohodlně rozlomit na polovinu i na čtvrtinu, bývaly v modrobílé krabici :)
Já to piju na ex a nemám ráda studený, takže ohřívám co nejvíc, ale aby se to dalo na jeden zátah vypit a nespálila si čumák :)
Když sem byla malá, nasadila jsem hrnek a po dopití jsem měla na čele vytlačenej pruh od toho kafáče :)
Nesmí se na tom udělat škraloup, to je fuj. A když to není dost teplý, tak je to taky fuj. Musí se to nalívat přes sítko, aby v tom nebyl ani kousek nerozpuštěnýho, nedejbože šlupka, a hned vypit. Prostě si to musím uvařit sama přesně akorát :))
S kakaem k snídani bych byla trochu na pozoru. Zvláště u některých citlivých osob.
Před nějakou dobou měl manžel problémy s opakujícími se bolestmi hlavy. Co bylo zvláštní, migrény se dostavovaly hlavně o víkendech, když jsme byli doma. Vařila jsem mu k snídaní kakao z prášku, pěkně husté, že "v něm stála lžička". Pak jsem si někde přečetla, že čokoláda a kakaový prášek mohou být u některých osob celkem spolehlivými spouštěči migrény. Kakao k snídani okamžitě nahradil čaj a migrény ustoupily.
Pro místní šťouraly (Abernathy & spol.): kakao nebylo od žida.
8-))
No, migrénama netrpim a u dochtora jsem byla za poslední čtvrtstoletí snad dvakrát, jednou pro razítko a podruhý s popálenou rukou. V kakau je theobromin s podobným účinkem jako kofein. Já můžu kafe kdykoliv, to možná bude souviset s tlakem.
Jo, souvislost čokoláda a bolest hlavy pochopím... mně momentálně vrtá hlavou jiná zdravotní souvislost:
Už dost dlouho piju k snídani (a pak ještě jednou, ale spíš dvakrát až třikrát během dne) kávu s větším množství mléka - už se to spíš blíží bílému kafi.
Letos jsem období cca od února do června prakticky prokašlala - jen s krátkými pauzami (taky jsem letos do dnešního dne kolo vytáhla jen pětkrát). Už se to tak stupňovalo, že jsem po večerech zvažovala, zda je to spíš černý kašel nebo TBC. :-)
Pak jsem jednou zapomněla koupit mléko, kafe bylo černé - a zazdálo se mi, že kašlu nějak míň. Teď jsem cca měsíc bez mlíka a bez kašle a nevím, jestli to byla náhoda (jednou to nakonec přejít muselo), nebo to má fakt souvislost - a bojím se to otestovat.
(Ale kondici mám v háji ještě dnes a za dva týdny mám startovat na tradiční cyklodovolenou :-(
No, on ten theobromin má podobné účinky jako theofylin. A ten funguje proti astmatu a COPD, takže může být, že to pomohlo.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Theofylin
A kofein patří do té rodiny též.
Nojo, ale bez toho mlíka jsem samovolně i to kafe omezila (i když zdaleka nevysadila).
Někde jsem zaslechl že mlíko a mléčné výrobky zahleňujou, takže se jim vyhnout při nachlazení. Ale zahlenění není totéž co kašel...
No, právě. Já měla nekonečný suchý kašel ke strhání. Když se to začalo lepšit, tak v první fázi se mi konečně dařilo odkašlat a pak to postupně asi během dalších dvou či tří týdnů odeznělo. Takže zahlenění problém nebyl, spíš naopak. Možná že fakt jen náhoda.
Radoneme kdysi psal o kakau i kofeinu hezké články u Halla. Samý užitečný vlastnosti tam popisoval, škoda ho.
Zajimavy, ja to mel uplne obracene. Kdyz jsem chodil ve 4:30 dvacet let na autobus do prace, lamal me davivej kasel v pase.
Jo, to taky :-) Loni jsem hrdě přesedlala na hromadnou dopravu a poslední měsíce se zas vrátila k autu, protože na vlak a z vlaku bych nedošla :-( (a taky by mě asi s tím kašlem vyvedli). Teď se odhodlávám přeorientovat zase zpátky... akorát mám asi momentálně imunitu v háji, tak si moc mezi lidi netroufám.
Jo, na stará, teda vlastně středněvěká, kolena je ze mě hypochondr. :-)
Chtel jsem pochvalit tvou diagnostickou schopnost, ale za tu invektivu? Ani nahodou! Nejsem ani "nektera ooba". Kolikrat jsem koupil pro ocekavany vnuky tricetidekovy akcni Milky, ale ulomil jsem jedno policko, druhy a kde byl Milce konec? Jeste abych z toho mel migrenu, i kdyz myslim, ze jsem je nezral o vikendu.
Pěkně jsi to popsala :-). Právě jsem dopil "holanďanku", ale jsem děsně zmlsaný, tak se hned odpoledne stavím pro Afriku v drogerii. Je to fakt velký rozdíl. Mléko jedině točené z automatu, na škraloup jsem byl háklivý v dětství, teď pro mně nepředstavuje žádnou překážku, spíš mě vrací ve vzpomínkách do dob, kdy se kdejakej pitomej salám dělal z masa.
Šprudlačkou?!?
Tak tohle označení pro kvedlačku jsem ještě neslyšela. Teda doufám, že to kvedlačka je...
Topinky s něčím co je zrovna k dispozici, třeba s máslem a džemem, dnes třeba jenom miska olivového oleje s chili, tak jsme namáčeli a bylo to dobrý. Původně smažila víla topinky na pánvičce, potom jsme pořídili el. topinkovač a dobře jsme udělali, je v provozu denně. Výhodou je že sníme vždycky všechen chleba.
No a půllitr černého slazeného čaje pro mne a bylinkového nebo ovocného pro vílu.
Kafíčko až později dopoledne.
Několik let stejný rituál - před pátou ráno čtvrt litru horké čokolády a hodně čisté vody, totéž opakuji po sedmé hodině. Někdy si dopoledne dám kávu, první jídlo konzumuji kolem jedné hodiny po poledni.
A zda je to zdravé? Nikdy jsem se po tom nepídil, pro mě je rozhodující, že jsem zdravý já.
Určitě nechodíš k doktorovi, jinak bys zdravý nebyl ;o)))
Vis, jak to dopadlo s clovekem, co umel v Capkove povidce litat?
Správný postřeh, lékaře navštívím pouze pro doklad zdravotní způsobilosti k řidičskému průkazu.
Zdravý pacient je jen výsledek odfláknuté diagnostiky.
Ve všední den vždycky kolem deváté marně vzpomínám, na co jsem to v tom spěchu po zaspání zapomněl... Ale jako první věc po příchodu do práce si dám nanuka.
Když jedu ráno celodenně na kolo, tak slušná snídaně je nutná. Kakao a buchta. Cokoliv drsnějšího pozdějc.
Je to sice ze sousedního tématu, ale sem to myslím pásne líp :
"Ve tři hodiny ráno vstal, posnídal pět piv a půl litru slivovice, pak sedl na kolo a vyjel..."
http://www.novinky.cz/krimi/273527-cyklista...
Tak na takovouhle snídani jsem zrovn dneska myslela, že by to bylo dobré předběžné anestetikum :o)))
Dneska asi budu snídat hóoodně zdravě - teď jsem vdechla kafe, ještě dám čaj a pak slupnu první neurol.
A možná zvážím nutridrink...
Však jak teď měl Pavelec ten průšvih s alkoholem a nabouraným autem, tak mne pobavily ty jeho 2 promile už v 10:00 ráno :-) Nebo to byl zbytkáč ? :-)))
Jasně, zbytkáč po snídani :o)))
Jestli to byl moravák, tak žádný zbytkáč nebyl. Jen prostě dva dny nic nepil... ;-)