reklama

V Evropě funguje více než 400 automatizovaných půjčoven jízdních kol

Pařížský Vélib si od svého otevření v roce 2007 získal obrovskou popularitu. (Sebastien Robert)

Eurovíkendy v evropských městech jsou stále populárnější. Prozkoumat je můžete ze sedla jízdního kola, ve většině případů se dají vypůjčit v některé z automatizovaných půjčoven. Vypravte se s námi na cestu po Evropě na půjčeném kole.

Prahu podrželi cyklisté

 (NaKole.cz)

Ještě včera večer to vypadalo na velký dopravní kolaps pražské dopravy. Mnoho lidí proto nechalo auta doma a na pravidelnou cestu do práce vyrazilo na kole či pěšky. A výsledek? Praha se na jeden den proměnila v Kodaň, na hlavních cyklistických trasách bylo k vidění několikanásobně více cyklistů než obvykle.

Stávka dopravců se kol netýká, do práce můžete jet po vlastní ose

Změní se Praha na jeden den v město cyklistů? (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Chystaná stávka, která ve čtvrtek ochromí provoz na železnici a veřejnou dopravu ve větších městech, se dotkne asi každého. Pravidelní cyklisté si možná vydechnou, stávka pro ně bude jen příležitostí opět vytáhnout své miláčky, tentokrát na cestu do práce. Pro ty ostatní, kteří nejezdí na kole zcela pravidelně, se může hodit pomoc. (Aktualizováno 15.6. 2011)

Konference věnovaná cyklistům začíná dnes v Uherském Hradišti

Uherské Hradiště žije přípravami na cyklokonferenci (NaKole.cz)

Na 200 účastníků letošní cyklokonference se sjelo do Uherského Hradiště, aby zde jednali o budoucí podobě cyklistické dopravy u nás. Zástupci státní správy, reprezentanti českých měst i odborníci na cyklistickou dopravu se zúčastní maratonu přednášek, kulatých stolů a odborných exkurzí, které ve Zlínském kraji potrvají až do pátku 3. června 2011.

Nová cyklostezka okolo Brandýsa slouží zatím hlavně in-line bruslařům

Na nové stezce podél Labe (redakce NaKole.cz)

Před časem byl slavnostně otevřen nový úsek Labské stezky v okolí Brandýsa nad Labem. S fotoaparátem přes rameno a na kolech jsme se vypravili podívat, jak vypadá čerstvý úsek jedné z nejvýznamnějších dálkových tras v ČR. Na stezce se dopoledne projížděli především in-line bruslaři…

Velký test skládacích kol (9.) – MyCity Compact

MyCity Compact (Květoslav Syrový)

Seriál, který postupně testuje skládací kola na českém trhu, pokračuje dalším dílem. Skládací kolo Compact je člen rodiny MyCity, vytvořené speciálně pro český trh. Mezi jeho bratříčky patří kromě městských a retro kol i terénní elektrokolo. Tenhle oranžový krasavec ale na sebe zaručeně přitáhne zvláštní pozornost.

Dobře sedět je základ

Když to dobře sedne... (redakce NaKole.cz)

Následující článek není určen osobám pravomocně odsouzeným do vězení, kterým bychom chtěli radit, jak si ulehčit výkon trestu. Text je určen milovníkům jízdních kol a měl by jim pomoci při správném posedu na jejich milovaném stroji, protože od správného posedu se odvíjí nejen pohodlí, ale i výkon.

Pražská cyklojízda měla úspěch

Velká jarní cyklojízda 2011 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Jako barevný had, pomalu se vinoucí ulicemi Prahy, tak vypadala včerejší velká cyklojízda z ptačí perspektivy. Zevnitř pulsovala energií, hudbou z několika sound systémů a dobrou náladou. Jak viděli cyklistický peloton řidiči aut, zastavených policejními hlídkami, to nevím. Jedno vím ale jistě - letošní velká cyklojízda byla zase o něco větší.

Do rozkvetlých měst vyrážejí cyklojízdy

Brněnská cyklojízda vyjela minulou sobotu16.4.20 (Darek Galle, Brno na kole)

Pryč jsou unifikované cyklojízdy, které sršely nesouhlasem a konfrontací. Tradiční velké akce, na kterých se potkávají styloví jezdci na městských kolech s freeridery, doplňuje sprška barevných tematických akcí. Specializované jízdy se obracejí tu na příznivce „furtek“, na studenty a žáky, nebo třeba na punkery. Ale čeká nás i „zaměstnanecká“ cyklojízda.

Vlaky vozí kola po Praze zadarmo

U některých příměstských vlaků v Praze kapacita háků ve vlacích často nestačí. (Jitka Vrtalová)

Před novou sezónou dostávají pražští cyklisté milý dárek. Od prvního dubnového víkendu už nemusejí platit za kola, která s sebou chtějí vzít do vlaku. Po metru, tramvajích a lanové dráze na Petřín jsou vlaky další možností, jak bezplatně s kolem překonat nepříjemné úseky cesty.

« Předchozí 1 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 31 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část dnes v 14:29
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 13:40
Vyjížďky, srazy, akce JM sleh 2024 dnes v 13:05
Technické rady Rohloff výplet kola a převodník dnes v 11:07
Technické rady Využití 3D tisku a související pokec dnes v 10:05
Štafeta NaKole.cz Štafeta Via Czechia centrál 2024 dnes v 08:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

226 cyklistů (9 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024