reklama

Moravské vinařské stezky bojují v soutěži o nejlepší turistickou destinaci

 (Moravské vinařské stezky)

Připravte se na finále, v sobotu 30. listopadu končí soutěž agentury CzechTourism o nejlepší turistickou destinaci České republiky. O titul absolutního vítěze bojují i Moravské vinařské stezky, kterým prozatím patří druhá příčka. „První místo zatím drží Rychlebské stezky, ale my doufáme v drtivý finiš jižní Moravy,“ říká s úsměvem koordinátor Moravských vinařských stezek Luboš Kala z Nadace Partnerství.

Cesta za východem slunce – Japonsko

 (Jan Žďánský)

Osmihodinová noční plavba z jihokorejského Busanu na sever japonského ostrova Kjúšú utekla jako mrknutím oka. Tedy pokud budeme brát za mrknutí zavření očí při usnutí a následné otevření při probuzení. Jsem zde. Cílová stanice. Japonsko. Před pěti měsíci jsem vyrazil z České republiky, na horském kole ověšeném brašnami, na dlouhou cestu do Japonska. Všichni tvrdili, že je to blbost. Ale… jsem zde.

Z Děčína do Chebu přes dvě moře a tři království

Na cestě z Děčína do Chebu (NaKole.cz)

Možností, jak se dostat na kole z Děčína do Chebu je téměř nekonečné množství. Asi nejznámější a nejkratší spojnicí je Krušnohorská magistrála. Můžete to ale také vzít přes moře nebo cestou navštívit třeba i království. Nevěříte?

Nová nákupní cyklotrasa vznikla v Liberci

 (Sylva Švihelová)

Tematické trasy jsou v oblibě, v Česku se můžete projet například po cyklotrase Mlynářské, Pivní nebo Energetické. Letos vznikl ovšem unikát – značená nákupní cyklotrasa. Najdete ji v Liberci a vede k nákupnímu centru Géčko na okraji města. Jak tvrdí autorka celého nápadu Sylva Švihelová, zájem o nakupování s kolem prudce vzrostl, a to nejen díky trase. Více říká iniciátorka v rozhovoru…

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Z Prahy, z kopce, k Berounce a třeba i dále

Pohodový výjezd z Prahy-Zličína (Jiří Juřík)

Je několik výletů, které patří do kategorie „srdeční“, tedy oblíbené, osvědčené a opakovaně projížděné. Mezi tyto „tutovky“ patří určitě i cesta z okraje Prahy, přímo od metra, do údolí Berounky, které nabízí řadu dalších možností pro cyklistická putování.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Výlet plný protikladů

Nádvoří zámku v Benátkách nad Jizerou (Jiří Juřík)

Buďte bez obav, protiklady, kontrasty až paradoxy vám tento výlet jen ozvláštní a udělá zajímavým, nikoliv nepříjemným. Okruh vedoucí na východ od Benátek nad Jizerou by se také mohl jmenovat „z Benátek za labyrinty“ nebo také „Za vzpomínkami na Smetanu a okupační vojska“.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Za zvlněnými stavbami zvlněnou krajinou

Ukázka značení trasy Baroko I (Jiří Juřík)

Rozluštění jména tohoto výletu je prosté. Zvlněné stavby jsou charakteristické pro barokní architekturu, a právě o ní v tomto výletě půjde, nicméně dojde i na jiné stavební slohy. Zvlněná krajina znamená, že nastanou také stoupání a sjezdy. Prostě v podmínkách Česka se občas musí šlápnout do pedálů nebo kolo tlačit. Ostatně žádné poznání není zadarmo. Chápejte proto tento výlet na sever od Plzně jako výzvu.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Nebojte se Vysočiny

Mamut u Šlakhámru (Jiří Juřík)

Pojmy jako Vysočina, nebo Českomoravská vysočina se mohou zdát pro netrénované cyklisty hrozivé. Jenže menší i větší kopečky najdete jednoduše všude, křížem krážem naší vlastí, takže o co jde. Následující výlet vám ukáže kopcovitý kraj v poněkud příznivějším světle. Na stoupání samozřejmě také dojde, odměnou za ně ale budou příjemné sjezdy.

NaKole.cz odstartovala letní soutěž

 (Author Sport Lady)

Uprostřed letních veder se každý může na chvíli zasnít a představit si sám sebe v chladivém bazénu. Pokud navíc správně odpoví na naše soutěžní otázky, může se představa změnit ve skutečnost. Výherce soutěže si bude moci vybrat pro svůj víkendový pobyt jeden z hotelů sítě OREA HOTELS.

Tipy na výlety (nejen) pro ženy – Perly navlečené na Ohři

Náměstí v Žatci (Jiří Juřík)

Podél Ohře, jezdí se dobře. Nutno však dodat: pokud víte kudy. A právě tyto informace se vám nyní pokusíme nabídnout. Samotná řeka Ohře je celkem dlouhá 316 km, z toho na našem území teče v délce přes 246 km a právě podél této řeky postupně vzniká pěkný cyklistický projekt v podobě cyklostezek a cyklotras.

« Předchozí 1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 50 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

 ()
5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku nechali v zádech a najednou to bylo krásné! Zelené kopce, jurty, krávy, koně. Konečně tak, jak jsem si to vysnila. V kamenitém sjezdu, kdy to kluci napálili a my se s Šárkou naopak zpozdily,…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

O čem se mluví:

Technické rady Využití 3D tisku a související pokec dnes v 19:19
Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část dnes v 18:05
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. dnes v 13:40
Vyjížďky, srazy, akce JM sleh 2024 dnes v 13:05
Technické rady Rohloff výplet kola a převodník dnes v 11:07
Štafeta NaKole.cz Štafeta Via Czechia centrál 2024 dnes v 08:58
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

291 cyklistů (11 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024