Jak jsme se dohodli na srazu, zakládám téma ohledně volby místa pro jarní sraz 2015.
TERMÍN: vychází to na čt 7. (večer) - ne 10. 5. 2015
Zájemce o zorganizování srazu prosím o nabídky.
Potenciální účastníky prosím o vyjádření zájmu palci.
Navrhuji uzavřít to na konci října.
Nabídka mého známého, kterou jsem prezentovala na srazu:
UBYTOVÁNÍ - kemp Nedamov http://www.autokemp-duba-nedamov.cz/
kemp má vše, co požadujeme, tzn.
- ubytování v chatičkách - obnovují se, takže jsou varianty "nové" a "staré" (ty jsou levnější)
- místo pro stany
- čtrnáctku
- hospodu + bufáč (otvírá v 8,00)
- vybavenou (konvice, sporák, mikrovlnka, atd.) kuchyňku nonstop otevřenou
- rybník s píšečnou plážičkou
k ceníku
- ubytovaní neplatí parkovné ani vstup do areálu
- ceny kolem tisícovky u "nových" chatek platí za plně obsazenou chatku. Jinak jsou ceny za osobu.
nevýhody
- v chatkách se nedá přitápět
- vzhledem k tomu, že jsou sociálky loni nově postavené, je ve sprchách teplá voda pouze na žetony kus/20 Kč (v umyvadlech teče teplá neomezeně). Teplá na žeton teče cca 5 min., což je dostatečně dlouho na koupel, a cyklus se dá vypnout/zapnout
předběžné trasy
- severozápadní = Martinské stěny, Husí cesta
- jihovýchodní = Houska apod.
- na neděli něco kratšího
pro bikery
- v dosahu je červená, samozřejmě nesjízdná, příznačně zvaná Peklo (NPP Peklo)
pro šampóny
- naproti kempu je penzion, který se cenově srovnal s kempem, tzn. cca 230 osobonoc
ostatní
- obchod, nejeden, je cca 2 km v Dubé
- v Dubé je i cukrárna s domácí výrobnou zákusků - vyzkoušeno-výborné :o)))
- nad Dubou je benzínka, kde býval nejlevnější benzín v okolí
Zaujalo mě "nové sociálky -> sprchy na žetony". Letos jsem potkal snad jen dva kempy, kde se používaly nějaké žetony, jinak byla teplá voda neomezeně.
Jinak je to dobré místo. Líbí se mi to.
Co jsou moje zkušenosti s žetony v kempech, tak je to tak 1:1. Nicméně moje zkušenost je, že vody na žeton bylo vždycky dostatek a osobně nemám problém dát za víkend 60,- (nebo 100,-) kaček za sprchu. To utratím denně daleko víc za blbiny.
Jo, mě to také nedělá problém, prostě si cenu kempu navýším o cenu žetonu. Spíš mi vadí, když sice jsem zaplatil za žeton, ale voda je jen studená.
Ale to jsme odbočili od tématu.
Důležité je, že místo je to pěkné. Červená v Pekle je nejenom nesjízdná, ale je tam explicitní zákaz, to jen pro ty, co už si na ní dělali zálusk.
Třeba v kempu v Kostelci nad Orlicí automat na dvacetikoruny (letos v červenci).
Jenom nevim, proč být v chatkách a platit navíc za sprchu, když za stejnou cenu může být penzion.
Je to návrh, nic víc, nic míň. Jak píšu v úvodu, nabídku jsem obdržela od známého, a protože jde o pěknou lokalitu, tak jsem se rozhodla to hodit do pléna.
Penzion pro nás nedostačuje kapacitou a pokud vím, tak se srovnal na ceny kempu (ty nejvyšší), aby měl alespoň nějakou klientelu.
A osobně můžu říct, že když jsem místo navštívila a viděla, tak budu stokrát radši v kempu nad rybníkem než v tom penzionu...
Nicméně toto téma není jen o téhle jedné nabídce - stačí se vyjádřit palcem, pro mě není nutno zdůvodňovat, proč se to komu nelíbí.
Tohle téma je hlavně o dalších nabídkách na jarní sraz, takže SEM S NIMI!!!
...poslední dobou se nějak rozmohlo- a mnoho zákazníků, aniž by si uvědomili tento paradox- bere jako samozřejmost placení za teplou srchu. Osobně si myslím, že teplá koupel, tak jako teplá voda v umývadle, je služba zákazníkům kempu, tak proč za ni platit navíc. Pokud by mělo jít o zamezení plýtvání a úsporu teplé vody, míjí se to účinkem z důvodu jednoho zdroje teplé vody jak pro sprchy, tak pro umývadla (kde je zadara a neomezeně). Vede to k tomu, že někteří "znalci" sebou vozí hadici se sprch. hlavicí, napojí se na umývadlo a mají sprchu v ceně! Také by neměl být problém ubytovaným dát v ceně jeden žeton na den a další zpoplatnit- ale to by byl menší výdělek pro majitele, že jo! Osobně odmítám platit navíc za běžnou službu kdekoliv.....
Ane + já nabízíme zorganizování srazu v oblasti Posázaví + Blanicka (přesněji: město Sázava, Český Šternberk, Blaník...). Ubytování v uzavřeném areálu na břehu řeky Sázavy, ve zděných nízkých domcích, na každém je několik pokojů + každý domek má společné sociálky + společenskou místnost. V areálu je rovněž restaurace, kde by zřejmě bylo možné objednat snídaně + večeře + hlavně tam maj to pivo :-)))
Před pár rokama jsem tam organizoval akci pro jinou cykloskupinu, bylo to včetně snídaní - a ohlasy na akci byly pozitivní.
(v tuhle chvíli už tam je po sezóně, mají zavřeno, takže jestliže by se rozhodlo pro tuto variantu, tak pak bych osobně vyrazil za správcovou a zjistil podrobnosti).
Jo, a byly by dvě varianty tras - Ane by dělala pro teréňáky a já pro ty normální :-)
Takže takhle :-)
Ještě se mi teď podařilo zjistit ceny (platné v roce 2014): osoba/noc 250, poplatek obci 12/osobu/noc, teplá voda neomezeně, a co je podstatný - PES ZDARMA!
(před těma pár rokama, co jsme ta, byli, to bylo levnější, asi tam proběhly nějaké stavební úpravy, musím se tam vypravit a zjistit podrobnosti)
Ještě jedna podstatná věc: vlakové spojení (trať Praha - České budějice) - muselo by se vystoupit v Čerčanech a dojet cca maximálně 25 km po ose, nebo v Čerčanech přestoupit na lokálku (= Posázavský pacifik), ta staví cca 2 km od areálu.
Penzion naproti se jmenuje Černý mlýn a jak vypadá Vám řekne vyhledávač. Pořádal jsem tam květnový (2014) cyklosraz. Majitel max. ochotný a nic nebyl problém. Kapacita cca 25 osob. Měli jsme to s polopenzí, tuším 420 Kč/os/noc. Snídaně bohatá formou švédského stolu, večeře po domluvě z předchozího dne (což může být kontraproduktivní). V přízemí resp. suterénu malá restaurace jen pro ubytované, točené pivo. Jediné slabé místo jsou sociálky v patře. Pro skupinu, která obsadí celý penzion dobré, ale v případě jiných ubytovaných je to otravné. Večer i topil, takže zima nehrozila. Ta restauračka je skvělá "čtrnáctka". I když jsme dost a dlouho hlučeli, tak nikdy nebyl problém. Zamlouval jsem to v únoru na květen a měl jsem to "o chlup".
Platil jsem za osobo/dny takže pozdní nebo dřívější příjezd nebyl problém.
Jeden kamarád se nevešel a spal v kempu ve "staré" chatičce a byl dost zklamaný.
Přidám alternativu k Posázaví:
Ubytování v táboře v Čekyni u Přerova chatky s možností přitápění viz tábor Čekyně
stany paní správcová na pěstěném trávníku nechce,sle je dost zákoutí kam lze stan postavit,v záloze zůstává domluva s lehokamárádem Finem bydlícím v sousední vesnici,který má dosti velkou zahradu
vařit se bude,kuchyně s jídelnou je v areálu,snídaně i večeře js třeba objednat 14 dní dopředu
trasy - sv.Kopeček,Kroměříž,Tovačov
moc hezké a super poloha :-)
Mimochodem - plánuješ i výjezd na Bunč?!?
Tož Bunč mne už napadl,stihnout by se dal.Pro drtiče přes Zdounky,pro pohodáře přes Kostelany.Ale vyjíždělo by se brzo.
no, když by to bylo u Přerova a vyšel mi čas, tak bych se k vám na nějaký výlet taky třeba přidal :)
ty se hlavně přidáš na Chřiby 17.11. :-D
tak to neváhej :-)))
teda pakliže mě v sobotu nezabije výměna nosného trámu na střeše. teda spíš ta střecha, až ho nějak vytáhnu :-D
možná by jela i má okroužkovaná přítelkyně a její kolega z práce se svou přítelkyní... uvidíme.
teď už jen, aby vyšlo počasí.
PS: a čestný pijonýrský, že se tentokrát vyhnu tomu, co jsem si dal na Bunči. nehodlám zas prosedět půlku přestávky na Buchlově tam či onde :-D
tě budou potom milovat, hlavně jim musíš říct, že je to pohodovka a jde to ujet i na skládačce
no, tož moja mě miluje už teď :-)))
to o skládačce jim řeknu, mohlo by je to uklidnit :-D
Bike-trailovou část třeba vynecháme.. ;-))
to byla která? tam jak se Radkovi tak blbě přenášelo lehokolo? mě se docela líbila, akorát jsem to kolo musel dolů snést :-D
Myslíš toto: http://www.taborcekyne.cz/ ?
Ceny za ubytování pěkné, ale pronájem za "čtrnáctku" je docela rána.
Když se to zprůměruje, tak to pak pořád vychází na 250 - 260 za osobonoc jako ta Sázava.
Jen asi bacha, ceny jsou zřejmě bez DPH. Takže ještě + 21%...
Jo přesně tak 161 Kč osoba a noc v chatce jsou palanny.obsazovány by byly po dvou.
Hmmm, tak s pronájmem čtrnáctky to pak vychází jako nejdražší návrh...
Za pronájem čtrnáctky se platit nebude,mluvil jsem ted s paní provozní,když se v ní sesednem navečer a proklábosíme večer,nic po nás chtít nebude.
to si myslím bude v ceně nebo se určitě půjde dohodnout, pokud teda chtějí kšeft
Pokud by chtěli kšeft, tak pronájem čtrnáctky nebudou mít vůbec v ceníku...
Proč ne? Třebas se dá pronajmout JEN ten sál bez unytování. Stahuješ kalhoty daleko před brodem. ;-)
Ne, jen chci mít jasno, abych pak nebyla nemile překvapena :o)))
Ale je vyřešeno :o)))
tak mam pocit,ze pretahovana o nejlevnejsi pobyt nevysla,vypada to stejne,zalezi jen na miste,kam se budeme presunovat,no nejni to tak??????
Dalo by se zajet i do Libavé. O svátcích a so+ne se tam může (teda na "kraje")...
Tak to aby byl sraz celý týden, aby se všechno stihlo. :-)
Však voni vyfičí na Bunč (tam budeme týden před tím v rámci akce Jarní Chřiby 2015) a my vyfičíme do Libavé. ;-)
Doufam, ze ty jarni Chriby budou v patek, protoze sobota mi vychazi pracovni
Jídlo objednávat 14 dní předem? Co to je za šílenost? To tam snad nosí zásoby pěšky až někde z Prahy.
Husička se těch 14 dní předem dovykrmit musí! ;-)
Tak to potom jo, to bych i pochopil, doufám, že bude tak akorát :-))
to je rychlejší než kuře!! (-:
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10003539-kure...
Píšu dovykrmit, ne vykrmit! ;-) Měšťáci asi neznají, ale husa se před svátkama krmila kukuřičnýma šiškama (cpe se jí to přímo do krku). Ochránci by se sice asi posr.li, ale jak pak taková husička šmakuje! :)
Strejdo, jo pomohu Ti když bude třeba. Jen upřesním, bydlím 1,5 km od Čekyně a stanovat se u mě může, (samozřejmě zadara) sice ne na zahradě, tu nemám ale lesní pozemek na břehu mého rybníka je k dispozici a kdo si dokáže chytnout rybu v rybníce, je jeho,rošt a dřevo bude připraveno. Asi takhle přírodně to u mě vypadá.Řek bych je to pro otrlě přírodní typy. Strejdo a zapomněl si na mariánské údolí, Hrubou Vodu a hospůdku U Supa na jejím konci. A pro vrchaře štrauzák. Bunč je zbytečně daleko, štrauzák je výživnější a nahoře v Jívové je taky příjemná hospůdka.
Nazdar Nákoláci.
Dovolil bych si navrhnout jarní sraz v Brdech 2.
Jelikož nám to hezky propršelo. Ubytovaní zase třeba na Hlavatici ve Zbirohu.
Nebo v případě zájmu pod Brdy z druhé strany ve Věšíně. To bych musel ještě prověřit.
Valdek
ja se chci projet a ne scipnout zimou a vycerpanim!!!!!!
Tak holt Valdek připraví trasy a pak zůstane doma. Už jsme si ověřili, že on to nepříznivé cyklistické počasí přitahuje.
Mně by se sraz na Brdech líbil. My to máme za humny. Kdo se má trmácet až na NĚJAKOU Moravu.
8-))
V tom případě by někdo měl udělat sraz v Číhošti. :-) Ať se nehádáme.
http://www.turistika.cz/mista/geograficky-stred-cr
Tam je taky pěkně, občas kolem nebo ï přes Číhošť jedem, kousek na Sázavu.
http://www.rekreacebrdy.wbs.cz/RS--Vesin.html
Brdy jsou krásné, proč ne nebo může být srazů víc spolu s lehokolovými bychom mohli být na srazu každý měsíc :-)
bléé Hlavatici nebrat, studená voda,ráno randál a ještě drahé. A hlavně tam furt prší :-D
A ještě se tam ráno potulují zombí... :)