reklama

Toskánsko na kole – Elba

Termín: 12.09.2024 - 19.09.2024, 8 dní
Cena od: 15 300 Kč

cyklistický Autobusem
Foto: CK Mamut tour

Cykloturistika Siena - Poggibonsi - Colle di Val d'Elsa - San Gimignano - Certaldo - Volterra - Suvereto - Bolgheri - Elba... Trasy vedou převážně po méně frekventovaných asfaltových a šotolinových cestách. Čtyřikrát je dojezd do hotelu naplánován v sedle bicyklu. Doporučujeme treková, event. horská kola. Majitelům silničních kol itinerář vhodně upravíme.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v cca 18.30 hod. Noční přejezd.

2. den: Návštěva SIENY (UNESCO) - středověké perly Toskánska s úzkými uličkami a skvostnými památkami gotické architektury (dóm, Piazza del Campo, Palazzo Pubblico…). Cykloturistika typickou toskánskou krajinou přes středověkou opevněnou vesničku MONTERIGGIONI až na ubytování v POGGIBONSI (cca 40/50 km). Nocleh.

3. den: Krátký přejezd busem do hradbami obehnaného SAN GIMIGNANA (UNESCO), jednoho z nejatraktivnějších míst této části Itálie s okouzlující atmosférou a nezaměnitelnou siluetou majestátných rodových věží. Etapa povede přes starověké CERTALDO a charakteristickým toskánským venkovem s osamocenými statky, olivovými háji a vinohrady. Individuální dojezd na ubytování (cca 40 km). Cyklističtí nenasytové se mohou v podvečer projet na kole z místa ubytování po luxusní cyklostezce vedoucí po bývalém železničním svršku do historického města COLLE DI VAL D´ELSA s pozoruhodně zachovaným historickým jádrem tvořeným labyrintem uliček a tunelů (cca 18 km po asfaltu nebo jemné šotolině). Nocleh.

4. den: Cyklistika po části trasy kultovního amatérského závodu historických kol Eroica, který se stal inspirací pro profesionální podnik Strade Bianche. Projedete se po asfaltových i šotolinových cestách vyhlášenou vinařskou oblastí Chianti přes krásná městečka CASTELLINA a RADDA s nádhernými výhledy (cca 65 km; možnost zkrácení na cca 45). Návrat autokarem na ubytování.

5. den: Prohlídka starobylé VOLTERRY, města alabastru zbudovaného na skalnaté plošině obehnané dvojitým prstencem hradeb. Výlet atraktivní zvlněnou krajinou přes vesničky GUARDISTALLO a MONTESCUDAIO do hotelu v přímořském letovisku MARINA DI BIBBONA (cca 30/60 km). Odpočinek na pláži vzdálené cca 400 m od hotelu. Nocleh.

6. den: Prohlídka pitoreskního opevněného městečka SUVERETO s půvabnou kamennou zástavbou. Vyjížďka pozvolna stoupající silnicí do romantické vesnice SASSETTA rozkládající se na skalním ostrohu uprostřed lesů. Z CASTAGNETA CARDUCCI pokračování mezi vinohrady (možnost degustace vín) přes BOLGHERI a BIBBONU až do hotelu (cca 50 km). Koupání. Nocleh.

7. den: Celodenní fakultativní výlet na ELBU. Z přístavu RIO MARINA na kole po silnici do vyhledávaného turistického střediska PORTO AZZURRO s příjemnými kavárničkami a obchůdky na nábřeží. Odpočinek v malebném městečku CAPOLIVERI (170 m) s nádhernými vyhlídkami. Pohodová okružní jízda okolo hory Calamita vedoucí panenskou přírodou s piniovými háji a neskutečnými pohledy na pláže i tyrkysově zbarvené moře. Ukončení etapy v PORTOFERRAIU proslulém nedobrovolným pobytem Napoleona Bonaparta (cca 45/55 km). Noční přejezd.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autokarem s WC, přepravu kol
  • 5x ubytování v hotelu 3* (2 lůžkové klimatizované pokoje s TV, možností přistýlky a vlastním soc. zařízením)
  • 5x snídani, 2x večeři
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • pojištění CK proti úpadku

Nástupní místa

Rakovník, Praha, Beroun, Plzeň

Mamut tour
Cestovní kancelář:
Mamut tour
Náročnost: Co to znamená?
nízká - střední

Vhodné pro kolo: Co to znamená?
silniční, trekingové, horské

Detaily zájezdu
cyklistický Autobusem
Navštívené země:
Itálie Itálie

Podobné zájezdy

Elba na kole: Ráj vůní, vůně ráje

 (CK Bondo)
31.05.2024, 10 dní
19 640 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko na kole – agrofarma s polopenzí

 (CK Extrem Tour)
31.05.2024, 10 dní
14 990 Kč
cyklistický Autobusem

Sardinie na kole

 (CK Frčíme)
12.06.2024, 10 dní
21 500 Kč
cyklistický Autobusem

Romantická Elba na kole

 (CK Hoška Tour)
22.06.2024, 8 dní
10 350 Kč
cyklistický Autobusem

Toskánsko a Elba na kole

 (CK Frčíme)
05.07.2024, 10 dní
19 600 Kč
cyklistický Autobusem
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

305 cyklistů (10 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 5. část

5. část - Jezero Yssyk-kul a okolí V sedle se cesta narovnala a pak zlomila. Bylo už jasné, že jsme bouřku…
Peggy | 10.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024